ALCAR Wheelbase Romania
importator anvelope
ALCAR WHEELBASE ROMANIA este importator direct pentru anvelopele FALKEN, SUMITOMO, KUMHO, NEXEN, SAILUN-JINYU, GT RADIAL si WESTLAKE. 
Diversitatea de mărci de anvelope din portofoliul nostru este un avantaj pentru clienți deoarece își pot alege astfel exact produsul de care are nevoie. Aceste anvelope oferă cele mai noi tehnologii din domeniu, un nivel mare de siguranță și performanțe dinamice excelente. Astfel, atât pentru gamele de vară cât și pentru anvelopele de iarnă vă punem la dispoziție un număr mare de aplicații, la prețuri avantajoase și disponibile în stocul nostru local.
Pentru mai multe detalii, revânzătorii pot accesa secțiunea MEMBRI sau pot cere mai multe informații accesând secțiunea de contact din partea de jos a paginii, iar clienții finali pot căuta un PARTENER ALCAR Wheelbase Romania din zona lor.
 
  •  
  •  

Logo_FALKEN   EU_eticheta anvelope_Zgomot   Logo_NEXEN
Falken
Origini japoneze
Kumho
Un lider coreean
Nexen
Inovatie si design
Logo_Sailun
Sailun
Pret imbatabil
 

Falken

De pe circuit pe stradă.


Marca FALKEN este parte integrantă a grupului japonez Sumitomo Rubber Industries, unul dintre numele cu o tradiţie de peste 100 de ani în industria anvelopelor şi produselor din cauciuc. Falken s-a impus rapid pe piaţa de profil drept o marcă al cărei pedigree japonez se împleteşte perfect cu experienţa în motorsport. Astfel, pe lângă know-how-ul japonez, anvelopele produse sub brandul FALKEN beneficiază şi de un program de testare foarte solicitant, în cadrul cursei de anduranţă de 24 de ore de la Nürburgring, sau în competiţii de drift din întreaga lume.
Datele astfel obţinute în motorsport completează eforturile depuse de specialiştii din departamentul de cercetare şi dezvoltare al companiei, pentru a rezulta în final o gamă de anvelope care oferă un nivel mare de siguranţă, fiabilitate şi eficienţă, dar şi un cost de producţie excelent.

Marca FALKEN include gamele de produse Azenis, Ziex, Sincera, Wildpeak, Landair şi Eurowinter. Astfel, prin cele șase game de produse oferite, Falken acoperă practic toate clasele de autoturisme, toate tipurile de teren și toate sezoanele.
Azenis FK 453 și 453CC sunt anvelopele premium cu un pronunțat pedigriu sportiv. Ziex combină sportivitatea, confortul și economia de carburant într-un produs complet, care răspunde perfect tuturor cerințelor. Sincera semnifică siguranță, securitate și fiabilitate. Majoritatea mașinilor moderne sunt create pentru utilizarea zilnică și de aceea au nevoie de anvelope confortabile, rezistente și fiabile. Wildpeak sunt anvelopele sport și de raliu, pentru orice tip de teren, care dispun de un design special și sunt ideale pentru șoferii ambițioși de automobile 4x4, pick-up sau SUV. Landair este anvelopa de off-road foarte versatilă. Îi vei aprecia calitățile atât în oraș cât și pe drumurile neasfaltate sau pe teren accidentat. Eurowinter este răspunsul FALKEN la condițiile meteo dificile, din timpul iernii, în toate zonele din Europa, oferind șoferilor de pretutindeni mai multă siguranță și un drum liniștit spre destinație.

PAGINA OFICIALĂ FALKEN TYRES
FalkenPorsche
 

falken - ANVELOPE DE VARĂ

Anvelope menite să ofere performanțe dinamice și eficiență.

În gama de anvelope de vară de la Falken se regăsesc modele precum sportivele AZENIS FK453, ZIEX . ZIEX ZE914 Ecorun, care este este următorul pas spre o nouă generație de anvelope sportive, economice și confortabile, și SINCERA SN832 ECORUN, noua anvelopă cu design 4D Nano, care oferă un consum redus de carburant.
FalkenAzenis
 

falken - ANVELOPE All-SEASON

Multitalentat, pentru toate condițiile de drum


Falken Azenis AS200 a obținut aprecierea cunoscutei publicații germane Auto Bild.
 AS200 este disponibil în 27 de dimensiuni, cuprinse între 13 și 17 inch, fiind destinat automobilelor de dimensiuni compacte, medii sau SUV-urilor.
FalkenAzenisAS200
 

falken - ANVELOPE de iarnă

Creeat pentru iernile din Europa

Noua serie de anvelope Falken EUROWINTER, care încorporează experiența companiei din lumea motorsport-ului, a fost proiectată special pentru a face față condițiilor meteo și de drum din toată Europa. Falken, Eurowinter HS449, HS 437 sau HS 435, nu poartă semnul fulgului de nea doar pentru că așa trebuie ci pentru a-și etala calitățile pe timp de iarnă.

In 2016, Falken a lansat modelul de iarna Eurowinterr HS01 destinat autoturismelor de pasageri. Disponibil in 84 de variante, Eurowinter HS01 ofera dimensiuni intre 13 si 20 inch precum si o eticheta foiarte atractiva, cu indici de aderenta B sau C si un nivel de zgomot foarte redus, de numai 70 dB.
De asemenea, pentru gama de iarna din 2016, Falken a introdus in gama Eurowinter si modelul VAN 01, cu dimensiuni intre 14 si 16 inch, destinat autovehiculelor comerciale usoare.
FalkenAzenisAS200
 

falken - ANVELOPE SUV/4x4

Elegante și dinamice pe asfalt sau de neoprit în teren accidentat 

Wildpeak provine de la nenumăratele victorii și recorduri obținute pe cel mai faimos circuit din SUA - Pikes Peak, Colorado. Această anvelopă sport și de raliu, pentru orice tip de teren, care dispune de un design special, este ideală și pentru șoferii ambițioși de automobile 4x4, pick-up sau SUV.
FalkenWildpeak
 

utilizate de fabricantii de automobile

FalkenAzenisAS200
 

Kumho

Mișcare pentru o viață mai bună

Istoria Kumho Tires începe în Coreea de Sud, în anul 1960, când Incheon Park, fondatorul Kumho Asiana Group, confruntat cu dificultatea de a găsi anvelopele necesare autovehiculelor uneia dintre companiile sale, Gwangju Transportation Co., Ltd, decidea să demareze producția de anvelope. La acel moment, capacitatea de producție a nou înființatei companii era de numai 20 de bucăți pe zi, o distanță destul de mare față de poziția a zecea, în clasamentul producătorilor mondiali de anvelope, deținută în ziua de azi de compania coreeană.

În prezent, Kumho Tire dispune de opt locații de producție, cu o capacitate totală de peste 62 de milioane de unități pe an și o rețea de distribuție în peste 160 de țări. În comparație cu anii '60, gama de anvelope Kumho Tires include acum repere pentru aproape toate tipurile de vehicule, de la automobile de mici dimensiuni și automobile off-road la camioane, mașini pentru sectoarele construcțiilor și agricol, avioane sau chiar automobile de curse.

Unul dintre atuurile măricii este procesul continuu de inovație și dezvoltare a produselor. Cu acest aspect sunt responsabile centrele de cercetare și dezvoltare din Coreea, China, SUA și Germania.
Începând din 2003, Kumho este furnizorul de anvelope destinate campionatului Formula 3 Euro Series, o reală pepinieră pentru viitorii piloți din GP2 sau chiar Formula 1.

PAGINA OFICIALĂ KUMHO TIRES
CATALOG PRODUSE KUMHO TIRES (PDF)
PREZENTARE KUMHO TIRES 
Kumho in Formula 3
 

Kumho - anvelope de vară

Calități superioare

Anvelopele de vară de la Kumho reușesc să îmbine cu succes calitățile necesare anotimpului cald. Astfel, ECSTA SPT KU31, ECSTA XS KU36, ECSTA LE Sport KU39 sau ECSTA PS91 sunt anvelope care pun accent pe sportivitate și performanțe dinamice, oferind un nivel mare de siguranță la viteze ridicate.
Pe de altă parte, modele precum ECSTA HM KH31, SOLUS KH17 sau ecowing KH27 pun accentul pe confort și, așa cum este cazul lui KH27, pe reducerea consumului de carburant.

CATALOG PRODUSE KUMHO TIRES (PDF)!
Kumho ECSTA SPT KU31
 

KUMHO - anvelope de iarnă

Control în cele mai dificile condiții


Cu ajutorul inovațiilor în materie de design și materiale, Kumho oferă modele de anvelope destinate anotimpului rece, care pot face față cu ușurință problemelor inerente din sezonul rece.
Iar unor modele precum 7400, I'Zen KW23 sau I'Zen KW27, proiectate special pentru iarnă, li se alătură Solus Vier KH21, o anvelopă all-season de înaltă performanță, care oferă confort și calitate indiferent de vreme.

Noutatea Kumho in iarna anului 2016 este WinterCraft WP71, o anvelopa UHP destinata automobilelor din clasa medie si mare. Cu dimensiuni cuprinse intre 16 si 19 inch, noul model de iarna prezinta cateva avantaje definitorii:
•Caneluri laterale in forma de V, din centru spre umeri, pentru dispersia mai eficienta a apei
•Distanta de franare redusa cu 14% fata de modelul precedent
•Manevrabilitate imbunatatita pe asfalt ud
•Rezistenta excelenta la acvaplanare
Kumho_I`ZEN KW27
 

Utilizate de fabricantii de automobile

Kumho_I`ZEN KW27
 

nexen

Inovatie Made in Coreea


Din decembrie 2013, ALCAR WHEELBASE ROMANIA este importator oficial al mărcii NEXEN. Aceste anvelope sunt fabricate în cele două uzine din Coreea (Yangsan şi Changnyeong), și se situează în avangarda tehnologică a industriei de profil. Prin gradul mare de tehnologizare, cele două unităţi de producţie oferă un control strict al calității. Cel mai mare avantaj al anvelopelor NEXEN este însă raportul ideal calitate/preţ, o caracteristică evidenţiată şi de testele efectuate de presa de specialitate, dar şi de popularitatea acestei mărci, aflată în continuă creștere în Europa.

Gama NEXEN include anvelope de vară pentru autoturisme, sau pentru SUV-uri și Autovehicule Comerciale Ușoare, precum și o bogată selecție de anvelope de iarnă si all season destinate autovehiculelor de pasageri sau mărfuri.


Pagina oficială NEXEN TIRES
NEXEN Drift Car
 

nexen - anvelope de vara

Raportul ideal calitate-preț

Sigur că, principalele calități ale unei anvelope de vară trebuie să se refere la performanțele sale dinamice, la modul în care dispersează apa de pe carosabil și la stabilitatea oferită atât în linie dreaptă, la viteze mari, cât și în viraje. Gama de anvelope de vară de la Nexen propune performanțe superioare, dar și prețuri atractive și adaptate corect la cerințele actuale ale pieței din Europa.  DESCĂRCARE CATALOG NEXEN (PDF)
NEXEN Vara_Nfera N9000
 

nexen - anvelope de iarna

Silențioase și aderente

Anvelopele de iarnă sunt cele care pot face ca o călătorie să fie cât mai plăcută sau, după caz, profitabilă. Este de datoria lor să ofere aderență pe suprafețe cu un coeficient de frecare scăzut sau în situația în care drumul este acoperit cu apă. Materialele de ultimă generație și designul inovator oferă anvelopelor de iarnă de la Nexen capacitatea de a păstra un nivel optim de aderență și de frânare, precum și rezistență mărită la acvaplanare.  

In sezonul 2016, Nexen introduce noul model Winguard Snow'G WH2, o evolutie a modelului Snow'G care primise deja aprecierea publicului si specialistilor deopotriva.
Printre atuurile noului WH2 se regasesc noi elemente de design precum canelurile 3D in zig-zag, care optimizeaza suprafata de contact a anvelopei cu suprafata de rulare, un nou design al blocurilor laterale pentru o tractiune mai buna pe zapada, designul in forma de V, care optimizeaza drenarea apei, si elemente care reduc considerabil zgomotul la rulare.
Alaturi de noul Snow'G WH2, Nexen a lansat in 2016 si anvelopa Winguard WT1, destinata autovehiculelor comerciale. Aceasta ofera o durabilitate sporita, elemente de design care augmenteaza protectia flancului anvelopei si reduc temperatura umerilor, aderenta mai buna in viraje, drenare mai eficienta a apei, precum si tractiune optima chiar si dupa ce banda de rulare inregistreaza o uzura mare.
NEXEN Iarna_WinGuardSnowG
 

 

nexen furnizor de anvelope oe pentru dacia

NEXEN Iarna_WinGuardSnowG
 

 

nexen furnizor de anvelope oe pentru multe modele europene

 

NEXEN Iarna_WinGuardSnowG
 

sailun

costuri imbatabile


Pe scurt, istoricul companiei SAILUN ar putea fi acesta:


Noiembrie 2002: Infiintare
Decembrie 2003: Productia primelor anvelope
Februarie 2009: Nominalizare pentru “National Tyre Process and Control
Engineering Technology Center”
Iunie 2011: Listat la Bursa din Shanghai
Iunie 2012: Achizitia Thaihua Rayong Rubber in Tailanda (plantatie de arbori de cauciuc)
August 2012: Achizitia Shenyang Peace Radial Tyre
Octombrie 2012: Achizitia Jinyu Industrial
Noiembrie 2013: Deschiderea oficiala a fabricii Sailun Vietnam

Pagina oficială SAILUN
Sediu Sailun
 

sailun - anvelope de vara

Preturi de vara

Eco, Elite sau ZSR sunt numele anvelopelor de vara de la Sailun. Gama de modele acopera cu succes cea mai mare parte a modelelor de automobile de pe piata si, pe langa pretul imbatabil beneficiaza si de experienta unuia dintre cei mai mari producatori de anvelope din China.
Cu o productie anuala de peste 50 de milioane de unitati, Sailun Tires este un nume care va continua sa surprinda placut publicul european, atat prin calitatea cat si prin preturile produselor sale. 
Elite HP
 

SAILUN - anvelope de iarna

Fara emotii

Se spune ca aderenta unei anvelope de iarna depinde foarte mult de compozitia materialului. Ei bine, avand la indemana cele mai noi tehnologii de fabricatie, dar si o plantatie de arbori de cauciuc proprie, Sailun poate crea produse cu adevarat performante atat penytru turisme cat si pentru autovehicule comerciale sau chiar camioane. Ice Blazer WSL2, WST1 sau WST2 LT sunt numele pe care le veti intalni in gama de iarna Sailun, iar acestora li se adauga modelul 4 Seasons, pentru cei care prefera o anvelopa care poate rula tot timpul anului.
4Seasons
 

Eticheta europeană pentru anvelope

Informații de bază despre anvelope...
 
Reglementările privind etichetarea anvelopelor impun afișarea de informații despre nivelul de eficiență al consumului de carburant, aderența pe asfalt ud și despre nivelul de zgomot produs de anvelope. Scopul acestei etichete este acela de a mări nivelul de siguranță și eficiența economică și de protecție a mediului înconjurător, pentru transportul terestru, prin promovarea anvelopelor eficiente, sigure și cu un nivel de zgomot redus. Această reglementare permite utilizatorului final să fie informat atunci când alege să achiziționeze o anumită anvelopă.
Clienții trebuie să știe că, economia reală de combustibil și siguranța în deplasare depind, în cea mai mare măsură, de comportamentul șoferului, mai ales în următoarele privințe: un stil de condus economic poate reduce în mod semnificativ consumul de carburant. Presiunea din anvelope trebuie să fie cea corectă și să fie verificată cu regularitate pentru a se putea obține un nivel optim al eficienței consumului, iar distanțele de oprire trebuie respectate întotdeauna. Clienții trebuie să fie mereu informați că, deși cele trei criterii de evaluare prezente pe etichetă sunt importante, acestea nu reprezintă singurii parametri de performanță de care trebuie să țină cont.

Clasa de eficiență
7 clase, de la G (cea mai puțin eficientă), la A (cea mai eficientă)
Efectele pot diferi de la un automobil la altul și în funcție de condițiile externe, dar diferențele dintre clasa G și A, pentru un set complet de anvelope, ar putea însemna o reducere a consumului de carburant cu până la 7,5%* și chiar mai mult în cazul autovehiculelor de marfă.

EU_eticheta anvelope_Consum


Clasa de aderență pe asfalt umed
7 clase, de la G (cea mai puțin eficientă), la A (cele mai mici distanțe de frânare)
Efectele pot diferi de la un automobil la altul și în funcție de condițiile externe, dar în cazul unei frânări maxime (de urgență), diferența dintre clasa G și clasa A, pentru un set de patru anvelope identice, poate însemna distanțe de frânare cu 30% mai scurte (de ex. pentru un autoturism clasic, care rulează cu 80 km/h, aceasta ar putea însemna o distanță de frânare cu până la 18 metri mai scurtă)*.
EU_eticheta anvelope_Aderenta

Clasa de zgomot extern produs de anvelopă la rulare
În plus față de valoarea zgomotului, marcată în Decibeli dB(A), o pictogramă arată dacă performanța anvelopei în ceea ce privește zgomotul extern produs în timpul rulării este peste viitoarea limită ce va fi impusă de Comunitatea Europeană (3 bare negre = anvelopă mai zgomotoasă), între viitoarea limită și până în 3 dB sub aceasta (2 bare negre = anvelopă de nivel mediu), sau mai mult de 3 dB sub viitoarea valoare limită a UE (o bară neagră = anvelopă cu zgomot redus).

- N.B. Zgomotul produs la exterior, de anvelopă, în timpul rulării, nu este corelat în totalitate cu zgomotul din interiorul automobilului.
EU_eticheta anvelope_Zgomot


* Sursa - Comisia Europeană pentru Evaluarea Impactului SEC(2008)2860
* Atunci când este măsurat în conformitate cu metodele de testare impuse de Reglementarea CE 1222/2009
Eticheta anvelope
 

Informații importante
privind siguranța și întreținerea anvelopelor


Orice anvelopă, indiferent cât de bine a fost construită, se poate defecta în urma găuririi, deteriorării rezultate în urma impactului, presiunii necorespunzătoare, sau a altor condiții rezultate în urma uzurii normale.
Defectarea anvelopelor poate crea riscul de deteriorare a bunurilor materiale sau chiar de rănire a persoanelor. Pentru a reduce riscul defectării acestora, vă recomandăm următoarele precauții:

Răniri serioase pot rezulta din:
- defectarea anvelopelor din cauza presiunii scăzute / suprasarcinii - urmăriți indicațiile din manualul de utilizare al mașinii sau de pe plăcuța cu informații pentru anvelope, atașată autovehiculului dumneavoastră;
- explozia ansamblului anvelopă/jantă din cauza montajului necorespunzător - doar personalul calificat ar trebui să monteze roțile (jante+anvelope) automobilului dumneavoastră.

Verificați presiunea din toate anvelopele
Presiunile din anvelope, inclusiv din cea de pe roata de rezervă, ar trebui verificate cel puțin odată pe lună, înainte de începerea deplasării, când anvelopele sunt reci (după ce automobilul a staționat cel puțin trei ore sau a fost condus maxim un kilometru). Nu reduceți presiunea din anvelope atunci când acestea sunt calde.
Utilizați un manometru pentru a verifica și mențineți presiunea la nivelul recomandat de producătorul automobilului. Dacă o anvelopă pierde mai mult de 0,08 atmosfere pe lună, verificați roata respectivă la service-ul dumneavoastră de anvelope.
Utilizarea nivelului corespunzător de presiune într-o anvelopă este foarte important pentru durata de viață a cesteia, pentru confort și manevrabilitatea automobilului, motiv pentru care ar trebui să păstrați mereu presiunea recomandată de fabricantul automobilului dumneavoastră. În plus, automobilul dumneavoastră are atașată o plăcuță cu informații despre anvelope, care indică dimensiunea și presiunea anvelopelor pentru modelul de automobil pe care-l dețineți.

Alinierea și echilibrarea roților
Acestea sunt aspecte foarte importante pentru confort și economia optimă de carburant oferite de anvelopele dumneavoastră. Verificați odată pe lună modul în care se uzează anvelopele. În cazul în care uzura este inegală, spre exemplu dacă flancul interior se uzează mai repede decât restul benzii de rulare, geometria automobilului dumneavoastră ar putea fi incorectă. Aceasta scurtează durata de viață a anvelopelor și, poate mai important, degradează caracteristicile de manevrabilitate ale automobilului pe care îl conduceți, ceea ce ar putea fi periculos. În cazul constatării uzurii inegale a anvelopelor, verificați imediat geometria roților.
Anvelopele care au rulat la o presiune mai mică decât cea optimă vor avea o uzură mai mare pe flancuri decât pe centrul benzii de rulare. Aceasta poate duce la deteriorarea structurii interne a anvelopelor, de aceea este recomandat să le verificați la service-ul dumneavoastră de roți.

NU supraîncărcați
Sarcina maximă pe care o poate suporta o anvelopă este marcată pe partea laterală a acesteia. Nu depășiți aceste limite. Dacă urmați instrucțiunile de încărcare oferite de producătorul automobilului dumneavoastră, ar trebui să nu aveți probleme cu supraîncărcarea anvelopelor.
Anvelopele supuse la sarcini mai mari, decât cele maxime admise pentru modelul respectiv de anvelopă, se vor supraîncălzi, ceea ce poate duce la distrugerea bruscă a acestora.

Rotirea anvelopelor radiale
Scopul rotirii anvelopelor este acela de a obține un nivel de uzură mai uniform pentru toate anvelopele automobilului dumneavoastră. Înaintea rotirii anvelopelor trebuie să determinați dacă există uzuri anormale și eventual să corectați orice problemă de geometrie sau echilibrare a roților, ori eventualele defecte mecanice.
Atenție! - unii producători de anvelope impun ca și condiție în cadrul certificatului de garanție pentru produsele lor, rotirea anvelopelor la un anumit număr de kilometri. 
În partea dreaptă a paginii puteți vedea câteva scheme generale de rotire a anvelopelor. Vă rugăm consultați manualul de utilizare al automobilului dumneavoastră în privința sfaturilor de rotire a anvelopelor.

ALCAR WHEELBASE ROMANIA este importator oficial pentru: jantele din aliaj AEZ, DOTZ, DEZENT și ENZO, jantele din oțel KFZ, anvelopele FALKEN și NEXEN.
Schema rotire anvelope