Pasul 5: Verificarea anvelopelor de varĂ

Noi sau vechi- sunt anvelopele mele pregatite de varĂ?

Înainte de a monta anvelopele de vară, asigură-te că acestea sunt într-o stare bună.

Anvelopele sunt în permanență sub presiune și primesc un efort suplimentar din partea elementelor mașinii. De accea, ele nu ar trebui folosite atunci c\nd trec de anumite limite de uzură.

Vârsta anvelopei poate fi verificată cu ajutorul DOT-ului, marcat pe flancul anvelopei. De exemplu, dacă ultimile patru cifre indică 33/15, acesta arată faptul că anvelopa a fost fabricată în a 33-a săptămână a anului 2015.

Observații: Adâncimea canelurilor contribuie semnificativ la siguranța dumneavoastră. Prin urmare, adâncimea benzii de rulare trebuie verificată în mod regulat. Uzura anvelopelor este determinată atât de adâncimea profilului cât și de data fabricației.
alcar aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Adâncimea canelurilor

———————-
De ce ai nevoie:
- instrument pentru măsurarea adâncimii
———————-

Pentru anvelopele de vară, adâncimea canelurilor de pe profil trebuie să fie de minimum 1,6 mm. În practică, se recomandă o adâncime mai mare: 3 până la 4 milimetri pentru anvelopele de vară și minimum 4 milimetri pentru cele de iarnă.

Fiecare anvelopă are indicatoare de uzură, zone de pe canelurile longitudinale ale benzii de rulare. Când adâncimea benzii a atins o cotă de 1,6 mm, aceste zone ajung la același nivel cu suprafața de rulare.

Recomandarea expertului: Indicatorul de uzură nu este întotdeauna exact la 1,6 mm. Prin urmare, este recomandat să măsurați adâncimea benzii de rulare utilizând un instrument de măsurare a adâncimii benzii de rulare.
alcar aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Presiunea aerului

 

———————-
De ce ai nevoie:
-aparat de măsurare a presiunii
———————-

În funcție de mașină și de sarcină se aplică diferite nivele de presiune a aerului. Nivelul predefinit se găsește în cartea mașinii, semnul de pe capacul rezervorului sau pe stâlpul B de pe partea pasagerului.

Dispozitivele de măsurare a presiunii în roți se găsesc în majoritatea benzinăriilor și se pot utiliza gratuit.

Pentru a măsura presiunea, scoateți capacul de protecție a anvelopei, puneți dispozitivul pe supapa anvelopei și măriți sau micșorați presiunea apăsând pe (+) sau (-). Pentru a verifica presiunea, apăsați butonul și citiți afișajul.

Notă: Reglați presiunea când anvelopele sunt reci. În caz contrar, este posibil să nu obțineți rezultatele dorite, aerul se dilată dacă anvelopele sunt calde.
alcar aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Echilibrarea roților


———————-
De ce ai nevoie:
- service de roți
———————-

Frânarea violentă sau rularea rapidă duc la uzura inegală a anvelopelor. Distribuția inegală ulterioară a greutății se numește dezechilibru.

Dezechilibrul roților nu are ca rezultat doar vibrația volanului, ci poate deteriora și alte elemente ale mașinii (de exemplu rulmenții, suspensia sau caseta de direcție).

Echilibrarea anvelopei trebuie să fie efectuată întotdeauna de către un service specializat.

Recomandarea expertului: Un dezechilibru de până la 10 g pe roată acționează ca 2,5 kg la o viteză de 100 km/h - de 250 de ori mai mult. Acest lucru arată de ce echilibrarea anvelopelor este crucială.
alcar aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Verificarea jantelor 

Jantele trebuie, de asemenea, verificate pentru a identifica posibile daune.

Pe lângă zonele exterioare este important să verificați și suprafața interioară precum și starea butucului.

Nu reparați pe cont propriu defecte ale jantelor, acest lucru poate duce la pierderea garanției jantelor și același sfat este valabil și pentru roțile complete. Și, chiar dacă sunt reparate de un expert, veți pierde garanția ALCAR.

Recomandarea expertului: ALCAR nu recomandă sub nicio formă îndreptarea jantelor deformate deoarece acestea nu își vor mai păstra caracteristicile de siguranță în urma unei astfel de intervenții.

alcar aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Springmyride Life-Hack

 

Verifică adâncimea benzii de rulare cu o monedă.
Pentru a măsura adâncimea benzii de rulare a anvelopei poți utiliza și o monedă obișnuită. Marginea ei măsoară exact 3 mm.