Pasul 7: DEPOZITAREA și schimbarea anvelopelor

Un ghid pas cu pas de la anvelopele de iarna la cele de vara

A venit momentul pentru schimbarea anuală a anvelopelor. Cel mai indicat este să folosești anvelopele de iarnă din octombrie până la Paște, apoi să le schimbi cu cele de vară.
Am elaborat un ghid simplu, care explică pas cu pas care poate fi utilizat de oricine de acasă. În acest ghid vă vom oferi câteva trucuri pentru depozitarea anvelopelor de iarnă.


Schimbarea anvelopelor:
———————-
De ce ai nevoie:
- cric pentru mașină
- chei pentru roți
- cheie pentru piuliță
- cretă
- mânuși
- perie de sârmă
- inele de centrare
———————-

Spălați anvelopele de iarnă inainte să le înlocuiți și verificați presiunea aerului.
Dispozitivele de măsurare a presiunii în pneuri sunt disponibile în majoritatea stațiilor de benzină, operațiunea este gratuită. Nu știți cum funcționează? Verificați  PASUL 5.

aez dotz dezent stahlrad configurator
 

Pregătirea


Parcați mașina pe o suprafață dreaptă.

În plus, trageți frâna de mână, nu schimbați niciodată anvelopele pe marginea drumului. Folosiți un garaj sau o curte.
Reifenwechsel
 

Slabiti piulițele și poziționați cricul 


Slăbiți piulițele roților cu o cheie. Nu desfaceți piulițele complet!

Apoi, poziționați cricul în partea de jos între roțile din spate și cele din față. Manualul mașinii precizează de asemenea punctele exacte de ridicare pentru cricul mașinii.

Notă: Înainte de ridicarea mașinii verificați încă odată cricul. Dacă nu știți cum funcționează vedeți următorul pas.
Vorbereitung
 

Ridicarea mașinii pe cric


După poziționarea cricului, ridicați încet, roata mașinii trebuie să se ridice 1-2 cm de la sol. Acum verificați cricul, dacă stă înclinat trebuie să îl repoziționați.
Slăbiți piulițele, pe rând, cu ajutorul coarbei, iar apoi îndepărtați roata.

Utilizați o perie de sârmă pentru a curăța zona pe care a fost montată roata, în acest fel puteți elimina rugina depusă. Astfel, după montare, roata va avea o fixare mai sigură și va fi mai ușor de scos la următoarea înlocuire.

SFATUL EXPERTULUI: Protejați piulițele sau șuruburile împotriva grăsimilor. De asemenea, asigurați-vă că pe sistemul de frânare nu sunt agenți de curățare. Altfel, nu există o garanție că frânele sunt pe deplin funcționale.
Schrauben Wagenheber
 

LasĂ o urmă 

Marcați anvelopa pe partea interioară după ce ați scos-o. Puteți folosi o cretă pentru acest lucru.

De exemplu: DF pentru "dreapta fata sau SS pentru stanga spate. Aceasta este o modalitate simplă de a crea un mic ghid de instalare pentru anul următor. 

SFATUL EXPERTULUI: Marcajul va dispărea singur la următoarea utilizare a anvelopelor.
Kennzeichnung
 

Instalarea noilor anvelope

 

Poziționați roata și strângeți ușor piulițele cu mâna. Asigurați-vă că folosiți mereu piulițe drepte. În funcție de modelul jantei și modelul mașinii trebuie să folosiți piulițe conice sau sferice. Dacă acest lucru este incert, întrebați un expert.

Dacă roata nu se mișcă pe butuc, aceasta poate duce la dezechilibrul anvelopelor la viteză mare (PASUL 5 "dezechilibrul"). Prin urmare, asigurați-vă dacă sunt necesare inele de centrare ca ajutor de instalare. Inelele de centrare compensează diferența dintre diametrul butucului și cel interior al jantei.

Strângeți toate piulițele cu ajutorul unei chei. De exemplu: începeți cu piulița din stânga jos, apoi cea din stânga sus și apoi cea din dreapta jos.

După montare, verificați presiunea aerului din anvelope. Nu știți cum funcționează? Consultați PASUL 5.

NOTĂ:  Strângeți piulițele după aproximativ 50-100 km de la data schimbării anvelopelor. Acest lucru va contribui la evitarea slăbirii acestora și crește siguranța la condus.
Neues Rad
 

Stocarea anvelopelor

 

Depozitați anvelopele una peste alta, evitați contactul direct, cel mai bine așezați între ele o bucată de carton sau ceva similar, sau doar le suspendați. 

Depuneți anvelopele mereu în spații închise și întunecate. Lumina directă a soarelui duce la îmbătrânirea anvelopelor. Urmați sfatul nostru, iar materialul pneurilor va rămâne elastic și ferm.

Dacă nu aveți suficient spatiu pentru stocare, puteți opta pentru spații special amenajate pentru depozitare.

SFATUL EXPERTULUI: Înainte de depozitare creșteți presiunea aerului cu aproximativ 0,5 bari față de specificațiile producătorului. Chiar dacă nu sunt utilizate pe timpul verii, anvelopele vor pierde constant presiune.
Lagerung
 

Springmyride life hack

Anvelopele se schimba din față în spate


Când schimbați anvelopele porniți din față în spate sau invers. Notă: nu schimbați niciodată din partea dreaptă spre stânga.
Lifehack